U bent hier: Home / Wiskunde / Welk programma moet ik volgen?

Welk programma moet ik volgen?

 

Het A-programma  is vooral gericht op rekentechnische vaardigheden. Er wordt een minimum aan theorie herhaald om daarna zoveel mogelijk zelf oefeningen op te lossen onder begeleiding.

Het A-programma is gericht op studenten biochemie en biotechnologie, biologie, chemie, geografie, geologie, informatica en biomedische wetenschappen, farmaceutische wetenschappen en logopedische en audiologische wetenschappen.

Het B-programma besteedt aandacht aan wiskundig redeneren en verzorgd argumenteren. Bij verschillende topics worden oefeningen behandeld gebaseerd op concrete problemen van eerstejaarsvakken. De week wordt afgesloten met geïntegreerde oefeningen waar de technieken uit de verschillende modules moeten gecombineerd worden om tot een oplossing te komen.

Het B-programma is gericht op studenten fysica, wiskunde, ingenieurswetenschappen, ingenieurswetenschappen:architectuur en bio-ingenieurswetenschappen.

Opmerking: studenten Informatica en Schakeljaar Master Toegepaste Informatica volgen de eerste dag de lessen Logica van het B-programma. Het is voor deze studenten daarom aangewezen om de gemiste lessen van het A-prgramma (Algebraïsch rekenen, Goniometrie en Sommatieteken en faculteit) vooraf zelfstandig door te nemen.

Indien je beslist om de zomercursus toch niet te volgen kan je ook zelfstandig je voorkennis bijwerken. Sommige modules zijn opgevat als zelfstudiemodules waarmee je zelfstandig aan de slag kan. Maar ook met de andere modules kan je jezelf bijwerken, eventueel met de hulp van je eigen handboeken.