U bent hier: Home / Onderzoek

Onderzoek in de Groep Wetenschap & Technologie

onderzoekWetenschappelijk onderzoek is de ruggengraat van een toekomstgerichte, relevante universiteit. Het is haar raison d'être in de hedendaagse kennismaatschappij, en de voedingsbodem van hoogkwalitatief academisch onderwijs en maatschappelijke dienstverlening.

De KU Leuven biedt plaats aan alle soorten onderzoek, van fundamenteel tot toegepast, met alle gradaties daar tussenin, van individuele projecten tot participatie in grootschalige, internationale onderzoeksconsortia.

 

Centra

Onderzoeks-, netwerk- en expertisecentra hebben als doel om, associatie-breed en over de Groepen Wetenschap en Technologie, Biomedische Wetenschappen en Humane Wetenschappen heen, de samenwerking te stimuleren in een bepaald domein of rond een bepaald thema. De Centra doorkruisen daarbij de bestaande organisatievormen van faculteiten en departementen.

Centra website

 

Valorisatie Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk als basis van kennisgroei en als voedingsbodem voor universitair onderwijs. Daarnaast kan het echter ook groot nut hebben voor de samenleving.