U bent hier: Home / hapjeonderwijs

Hapje Onderwijs

De Hapjes Onderwijs zijn een vaste waarde aan de Groep Wetenschap en Technologie. Tijdens deze lunchworkshops krijgen de aanwezige docenten eerst een broodje, waarna ze luisteren naar een collega-docent die zijn onderwijspraktijk komt toelichten. Elke sessie wordt er ook uitgebreid de tijd genomen voor een discussie met het publiek.

Tijdens het academiejaar 2016-2017 zullen er drie Hapjes Onderwijs georganiseerd worden. Vanaf 12u bent u welkom om een broodje te komen nuttigen en een praatje te slaan met de sprekers en andere aanwezigen. Stipt om 12u15 zal de eerste spreker van start gaan. We sluiten af rond 13u45. De Hapjes Onderwijs zullen dit academiejaar plaatsvinden in Zaal Lyra, Kapeldreef 62, Heverlee.

Net zoals vorig academiejaar, worden de hapjes onderwijs uitgezonden via live-streaming met chatmogelijkheid. Iedereen die dit wenst kan zich aanmelden via de link die hieronder staat aangegeven. Vragen kunnen tijdens de sessie via de chatmogelijkheid met de moderator gesteld worden. Alle praktische informatie voor het meevolgen via live-streaming vind je op de website van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen.

 

Datum

Thema

Getuigen

Inschrijven / Presentatie

Live-streaming
30 november 2016 Activerend lesmateriaal Stijn Debruyne en Raf Vandebril

Presentatie Debruyne

Presentatie Vandebril en Maes

Bekijk hier de opname
23 maart 2017 Flipped classroom in grote groepen Greet Langie en Jan Bleyen Inschrijving  
3 mei 2017

 

  Rob Jelier en Johan Quaegebeur    

Abstracts

Flipped classroom in grote groepen - 23/03/2017

Een samenvatting volgt binnenkort.

Activerend lesmateriaal - 30/11/2016

Professor Stijn Debruyne is verbonden aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen aan de campus Brugge (Oostende). Zijn onderzoek situeert zich binnen de mechatronica en focust zich op structuurintegriteit. Hij licht via een aantal voorbeelden toe hoe on-site labs in het kader van IWT Tetra projecten uitgevoerd werden en hoe deze manier van werken studenten inspireert en motiveert. Tegelijk toont hij aan hoe dit een piste is om onderwijs, onderzoek en bedrijfsrealiteit in een optimale driehoeksverhouding te plaatsen en de wisselwerking te optimaliseren.

Professor Raf Vandebril, verbonden aan het Departement Computerwetenschappen van de Faculteit Ingenieurswetenschappen, zal samen met collega's professor Lutgarde Beernaert, professor Geert Degrande en Kristof Maes hun ervaringen delen over een impulsproject in het kader van de vakken Wiskundige Analyse en Lineaire Algebra. De docenten hadden de indruk dat studenten de link met de realiteit misten en zich vragen stelden bij het nut van de aangereikte kennis. Aan de hand van een practicum rond trillinganalyse van een flatgebouw krijgen studenten nu de kans onderzoeksvragen en bekomen resultaten af te toetsen via een schaalmodel.

 

Verantwoordelijke onderwijsondersteuners

  • Hilde Berckmoes, Willem De Greve - Faculteit Architectuur
  • Els Moyson - Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
  • Isabelle Blanckaert - Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen
  • Elsje Londers, Inge Van Hemelrijck - Faculteit Ingenieurswetenschappen
  • Ingrid Wevers - Faculteit Wetenschappen

Archief